Το μέλλον είναι λαμπρό, το μέλλον είναι διαφορετικό

Το μέλλον είναι λαμπρό, το μέλλον είναι διαφορετικό

Το Ινστιτούτο «Νέοι Ηγέτες  η Εξέλιξη», ιδρύθηκε από μια ομάδα νέων, οι οποίοι εμπνεύστηκαν  από τη Διατλαντική Διάσκεψη Ενταγμένων Ηγετών που έλαβε χώρα στην Κοπεγχάγη της Δανίας τον Απρίλιο του 2012.

Ένας από τους στόχους-κλειδιά της διάσκεψης αυτής ήταν να χτίσει ένα αυτοσυντηρούμενο διατλαντικό δίκτυο νέων ηγετών το οποίο να συμβάλλει στην οικοδόμηση πιο περιεκτικών κυβερνήσεων. Ο διοργανωτής της διάσκεψης ανέφερε ότι «σε μια παγκοσμιοποιημένη εποχή όταν πολλές χώρες αντιμετωπίζουν μια ανάκαμψη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρώπη μπορούν να ωφεληθούν από το όραμα μιας νέας γενιάς ηγετών. Νέοι ηγέτες που είναι αφιερωμένοι στη δημιουργία πιο ανοικτών και αντιπροσωπευτικών θεσμών».

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από πολλούς, συμπεριλαμβανομένου του τότε πρέσβη των ΗΠΑ στη Δανία, Laurie S. Fulton, της βουλευτού της Δανίας Alcee Hastings, του τότε Αντιπρόεδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Hannes Swaboda, και του τότε Ειδικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ για τις Παγκόσμιες Διακυβερνητικές Υποθέσεις Reta Jo Lewis.

Η Πρέσβης Fulton, όχι μόνο κάλεσε και τα 70 άτομα σε δεξίωση στην οικία της Αμερικανικής Πρεσβείας, αλλά επίσης προήδρευσε επί σχεδόν δύο ώρες σε πρωινή σύσκεψη με θέμα τη σημασία των γυναικών και ιδιαίτερα των μαύρων γυναικών στην εξουσία.

Από τα ιδρυτικά μέλη του Διατλαντικού Φόρουμ Ενταγμένων Ηγετών, είχαν προσκληθεί και εκπαιδευτές. Συγκεκριμένα ο κος Simon Woolley από την Αγγλία (Κίνηση Μαύρων Ψηφοφόρων), η κα Karen Finny και ο κος Parag V. Mehta (μέλη της ελίτ των εκλογολόγων σε εκστρατείες της Αμερικής), οι οποίοι είχαν εργαστεί για τον πρώην πρόεδρο Ομπάμα αλλά και για την Χίλαρι Κλίντον. Προσέφεραν εκπαίδευση στους καλεσμένους σε θέματα όπως «Καμπάνιες, εκλογές-επισκόπηση», «Αρχές οργάνωσης σε επίπεδο βάσης και προσέγγισης των ψηφοφόρων», «Μηνύματα διαμόρφωσης & Πολυμέσων προβολής».

Σε ηλικία 28 χρονών η Mahinur Ozdemir, μουσουλμάνα με καταγωγή από την Τουρκία υπήρξε η νεότερη εκλεγείσα βουλευτής στο Περιφερειακό Κοινοβούλιο των Βρυξελλών.

Η Αγγλία εκπροσωπήθηκε από δύο νέους άνδρες: τον Waseem Zaffer του Εργατικού Κόμματος, και τον Raza Anjum, διεθνή δικηγόρο.

Οι Αμερικανοί ήταν εκεί με πολλές ενδιαφέρουσες προσωπικότητες όπως μεταξύ άλλων ο Micah Αli, δύο φορές Διοικητής Περιφερειακού Συμβουλίου, ο  Jacque Robinson, ο οποίος έγινε ένας από τους νεότερους εκλεγμένους αξιωματούχους στην ιστορία της Πασαντίνα σε ηλικία 28 ετών, και η Άντζελα Σίκαλη η οποία ψηφίστηκε ως μία από τους πλέον σημαντικούς στη λίστα κάτω των 35 ετών.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από δύο άνδρες. Συγκεκριμένα από τον Irfan Uzun ο οποίος δήλωσε πως «ο νέος μελλοντικός πολιτικός καθοδηγεί το μέλλον της μειονότητας», και τον Ζαν-Ντανιέλ Κολομπανί, γραμματέα του Ινστιτούτου, ο οποίος δεσμεύθηκε να δημιουργήσει μαζί με άλλους, ένα διαπολιτισμικό-πολιτιστικό κέντρο στην Αθήνα

Ο  Christian Kriznjak, μέλος του Συμβουλίου Νεολαίας της Δανίας, έδειξε το μοντέλο για την αντιμετώπιση της ισλαμοφοβίας. Ήταν ένα κουτί χαπιών ψεύτικο – τσίχλες – που ονομάζεται «χάπια ισλαμοφοβίας». Στο πακέτο αυτό έγραφε «Θεραπεύστε τη μισαλλοδοξία σας με το μάσημα αυτών των χαπιών. Θα είστε πιο ανεκτικοί, πιο ανοιχτοί, μπορεί ακόμη και να σας αρέσει ένας μουσουλμάνος». Οι εκπρόσωποι τότε ξέσπασαν σε γέλια. Ο νεαρός έδειξε στους Δανούς πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν την προκατάληψη και τη μισαλλοδοξία με χιούμορ και με κινήσεις, πράξεις που κάνουν όλους να χαμογελούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *