Μαθήματα Χίντι – Ουρντού

Μαθήματα Χίντι – Ουρντού

Γιατί να μάθω Χίντι – Ουρντού:

 

-Η Χίντι είναι η επίσημη γλώσσα της Δημοκρατίας της Ινδίας ( αναμένεται να ξεπεράσει την Κίνα ως την πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου μέχρι το 2030 ) και η πιο ευρέως ομιλούμενη γλώσσα της Νότιας Ασίας . Είναι, επίσης, μια γλώσσα με μακρά λογοτεχνική παράδοση, τόσο στη σύγχρονη πεζογραφία και την ποίηση , καθώς και στην προ – μοντέρνα κοσμική και λατρευτική ποίηση . Σε πιο πρόσφατες περιόδους ,η Χίντι έχει καθιερωθεί ως η κυρίαρχη γλώσσα των σύγχρονων μέσων , όπως ο κινηματογράφος στην Ινδία και ένα μεγάλο μέρος του περιεχομένου της τηλεόρασης.

-Η Ουρντού είναι η εθνική γλώσσα του Πακιστάν ( καθώς επίσης και μία από τις επίσημες γλώσσες της Ινδίας) Η γλώσσα αυτή έχει μια πλούσια λογοτεχνική παράδοση , τόσο στην ποίηση από τον 17ο αιώνα αλλά και στην πεζογραφία του 19ου αιώνα . Παράλληλα είναι μια εξαιρετικά σημαντική γλώσσα από στρατηγικής άποψης στη Νότια Ασία .

-Στη βασική τους μορφή οι Χίντι και Ουρντού θεωρούνται γενικά ότι είναι η ίδια γλώσσα ,γραμμένη σε δύο διαφορετικές εκδοχές. Μοιράζονται ένα κοινό λεξιλόγιο και γραμματική και ως εκ τούτου με λίγη προσπάθεια θα μάθετε και τις δύο μορφές πολύ εύκολα.

-Η Χίντι και η Ινδία είναι ραγδαίας αυξανόμενης σημασίας στον σύγχρονο κόσμο μας με όλο και περισσότερη συμμετοχή στο διαδίκτυο και με μια αυξανόμενη καταναλωτική αγορά στη Νότια Ασία.

-Η γραμματική των Χίντι – Ουρντού είναι πολύ εύκολη και είναι παρόμοια με την αγγλική γραμματική . Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου γραμματικές έννοιες που δεν υπάρχουν στα αγγλικά και οι μαθητές δεν έχουν καμία δυσκολία στην εκμάθηση των ίδιων εννοιών σε Χίντι – Ουρντού .

Το πρόγραμμα του πρώτου έτους περιλαμβάνει όλες τις βασικές γραμματικές δομές που θα πρέπει να ξέρετε για να χρησιμοποιήσετε τις Χίντι και Ουρντού σε πολλές διάφορες και ενδιαφέρουσες καταστάσεις . Μετά από έναν χρόνο διδασκαλίας , θα μπορούσατε να πάτε στην Ινδία ή το Πακιστάν και να μιλήσετε για τον εαυτό σας , που γεννηθήκατε , που μεγαλώσατε , τι κάνετε , τα ενδιαφέροντά σας και την έλξη σας προς την Νότια Ασία και τις γλώσσες της Νότιας Ασίας. Μπορείτε επίσης, να είστε σε θέση να ξεκινήσετε ανάγνωση εφημερίδων , σύντομων ιστοριών και να δείτε τηλεόραση ή ταινίες του Bollywood .

Χρησιμοποιούμε την τελευταία έκδοση του βιβλίου εκμάθησης για Χίντι – Ουρντού , Δημοτικό Χίντι ( Tuttle , 2009 ) , η οποία αναπτύχθηκε εδώ και πολλά χρόνια και έχει μια αποδεδειγμένη μεθοδική προσέγγιση της γραμματικής και του λεξιλογίου . Κάθε μάθημα βασίζεται σε προηγούμενα μαθήματα με συστηματικό τρόπο για να καταστεί δυνατή η απορρόφηση του λεξιλογίου με έναν οργανικό τρόπο, με ταυτόχρονη ενίσχυση των γραμματικών δομών . Το κείμενο συνοδεύεται από ένα CD , καθώς και ένα συμπληρωματικό κείμενο το οποίο εισάγει την Ουρντού γρήγορα και ανώδυνα. Οι ταινίες προβάλλονται επίσης περιστασιακά στην τάξη για την ενίσχυση των δομών και των ιδιωματικών εκφράσεων που διδάσκονται .Το πρόγραμμα του πρώτου έτους είναι μια ολοκληρωμένη εισαγωγή στη γλώσσα και εστιάζει εξίσου στις τέσσερις βασικές δεξιότητες (ανάγνωση, γραφή , ομιλία και ακρόαση ) .

-Οι δύο εκδοχές που μαθαίνετε των Χίντι – Ουρντού ,θα σας βοηθήσει να μάθετε και άλλες σχετικές γλώσσες.

-Η Devanagari εκδοχή της Χίντι χρησιμοποιείται για την γραφή πολλών άλλων γλωσσών της Νότιας Ασίας , συμπεριλαμβανομένων του Νεπάλ , Μαράθι , και των σανσκριτικών . Επίσης, είναι πολύ στενά συνδεδεμένη με τις εκδοχές που χρησιμοποιούνται για τη γραφή των Punjabi , Μπενγκάλι , Γκουτζαρατικά , και Ορίγια μεταξύ άλλων.

-Η Nastaliq εκδοχή της Ουρντού είναι μια τροποποιημένη μορφή των Περσικών, η οποία με τη σειρά της είναι μια τροποποιημένη μορφή της αραβικής γραφής . Επίσης, χρησιμοποιείται για την γραφή των Κασμίρ , Punjabi ( στο Πακιστάν ) , περιστασιακά περσικά , και Πάστο , μεταξύ άλλων γλωσσών .

Έτσι, μαθαίνοντας αυτές τις εκδοχές σας δίνεται πρόσβαση σε πολύ περισσότερες γλώσσες από απλά Χίντι και Ουρντού . Η εκδοχή της Χίντι έχει μόνο 46 χαρακτήρες , ενώ η εκδοχή της Ουρντού έχει ακόμα λιγότερους , 35 . Αυτό κάνει την εκμάθηση της ανάγνωσης και των δύο γλωσσών μια απλή άσκηση απομνημόνευσης .

Στα μαθήματα θα διδάσκονται επίσης και θέματα σχετικά με τις πολύπλοκες κοινωνικές και πολιτιστικές δομές ,στις οποίες οι γλώσσες αυτές χρησιμοποιούνται ,ιδίως όσον αφορά τις κοινωνικές σχέσεις και τους τρόπους αντιμετώπισης των ανθρώπων που καταλαμβάνουν διαφορετικές κοινωνικές θέσεις . Σε μεγαλύτερες τάξεις, οι μαθητές θα είναι σε θέση να διαβάσουν συναρπαστικά λογοτεχνικά έργα στα Χίντι – Ουρντού , καθώς και την ανάπτυξη πιο εξελιγμένων ικανοτήτων συνδιάλεξης . Διαβάζουμε ποίηση και πεζογραφία , παρακολουθούμε ταινίες του Bollywood και συμμετάσχουμε με έναν ζωντανό τρόπο στις πολιτιστικές παραδόσεις της Νότιας Ασίας μέσα από τη μελέτη των Χίντι – Ουρντού .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *