ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διατλαντική Διάσκεψη ενταγμένων Ηγετών

Το μέλλον είναι λαμπρό, το μέλλον είναι διαφορετικό.

Αν αυτό το συνέδριο στην Κοπεγχάγη ήταν για την επόμενη γενιά της μειονοτικής πολιτικής ηγεσίας, αν ήταν για αποτυπωμένα ταλέντα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, τότε το μέλλον είναι φωτεινό. Πολύ φωτεινό.

 

Ένας από τους στόχους-κλειδιά της διάσκεψης ήταν να χτίσει ένα αυτοσυντηρούμενο διατλαντικό δίκτυο νέων ηγετών το οποίο είναι αφιερωμένο στην οικοδόμηση πιο περιεκτικών κυβερνήσεων. Ο διοργανωτής της διάσκεψης ανέφερε ότι «σε μια παγκοσμιοποιημένη εποχή όταν πολλές χώρες αντιμετωπίζουν μια ανάκαμψη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρώπη μπορούν να ωφεληθούν από το όραμα μιας νέας γενιάς ηγετών. Νέοι ηγέτες που είναι αφιερωμένοι στη δημιουργία πιο ανοικτών και αντιπροσωπευτικών θεσμών.»

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε σε υψηλότερο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του πρέσβη της ΗΠΑ στη Δανία, Laurie S Fulton, της Βουλευτή Alcee Hastings L της Δανίας , του Αντιπρόεδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Hannes Swaboda, και του Ειδικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ για τις Παγκόσμιες Διακυβερνητικές Υποθέσεις Reta Jo Lewis.

Η Πρέσβης Fulton, όχι μόνο κάλεσε και τα 70 άτομα σε δεξίωση στην οικία της Αμερικανικής Πρεσβείας, αλλά επίσης προήδρευσε επί σχεδόν δύο ώρες σε πρωινή σύσκεψη για τη σημασία των γυναικών και ιδιαίτερα των μαύρων γυναικών στην εξουσία.

Από τα ιδρυτικά μέλη του Διατλαντικού Φόρουμ Ενταγμένων Ηγετών, είχαν προσκληθεί και εκπαιδευτές για τις τρεις ημέρες του Συνεδρίου. Ο κος Simon Woolley από την Αγγλία (Κίνηση Μαύρων Ψηφοφόρων), η κα Karen Finny και ο κος Parag V Mehta είναι μέρος της ελίτ των εκλογολόγων στην εκστρατεία της Αμερικής, οι οποίοι έχουν εργαστεί στον πρόεδρο Ομπάμα και στις ομάδες της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον. Προσέφεραν εκπαίδευση στους καλεσμένους σε θέματα «Καμπάνιες και εκλογές-επισκόπηση, Αρχές οργάνωσης σε επίπεδο βάσης και προσέγγισης των ψηφοφόρων, Μηνύματα διαμόρφωσης & Πολυμέσων προβολής».

Αλλά τα πραγματικά αστέρια ήταν οι συμμετέχοντες. Μερικοί εξ αυτών εκλεγμένοι σε τοπικό επίπεδο, αξιωματούχοι και σύμβουλοι- όλοι τους όμως ήθελαν να υπηρετήσουν τις κοινότητές τους και την ευρύτερη κοινωνία.

Σε ηλικία 28 χρονών η κα Mahinur Ozdemir, μουσουλμάνα με καταγωγή από την Τουρκία πρόσφατα έγινε η νεότερη εκλεγείσα βουλευτής στο Περιφερειακό Κοινοβούλιο των Βρυξελλών. Με την άνοδο της ακροδεξιάς και της ισλαμοφοβίας στο Βέλγιο, της ζητήθηκε από πολλούς ανώτερους πολιτικούς και άλλους να αφαιρέσει την μαντίλα, ενόψει την εκστρατεία της. Τους είπε «Όχι. Αυτή είναι αυτό που είμαι. Αν δεν σας αρέσει, αυτό είναι δικό σας πρόβλημα». Τη στάση της σε συνδυασμό με το όραμά της για ένα συλλογικό κοινοβούλιο αντί-εξτρεμιστών. κέρδισε με σαρωτική νίκη.

Η Αγγλία εκπροσωπήθηκε από δύο νέους άνδρες: τον κ. Waseem Zaffer του Εργατικού Κόμματος, συμβούλου από το Μπέρμιγχαμ, και τον κο Ραζά Anjum, διεθνή δικηγόρο με δικηγορικό γραφείο το «Norton Rose». Και οι δύο ήταν πολύ εντυπωσιακοί. Σε πολλές περιπτώσεις, ο κ. Anjum διαρθρωθεί το έργο του για την άσκηση διαφόρων μειονοτικών κοινοτήτων μεταξύ τους, καθώς επίσης και να εκθειάζει τις αρετές του ως κυβερνήτη του σχολείου. Ο κ. Anjum, ο οποίος είναι σήμερα πρόεδρος του Συντηρητικού Φόρουμ Νεολαίας μουσουλμάνων.
Οι εκπρόσωποι ενθουσιάστηκαν όταν άκουσαν ότι ο νέος σύμβουλος της Χαβάης κο Stanley Τσανγκ είχε χτυπήσει ο ίδιος προσωπικά 19.000 πόρτες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του. «Δεν ήταν επιστήμη πυραύλων, μόνο σκληρή δουλειά», δήλωσε ο Τσανγκ. Παρεμπιπτόντως, ο κος Τσανγκ κέρδισε την έδρα του με την πλειοψηφία των 12.000 .

Οι Αμερικανοί ήταν εκεί με πολλά δυναμικά άτομα, όπως ο κ. Micah Αλί, δύο φορές Διοικητής Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Jacque Robinson, ο οποίος έγινε ένας από τους νεότερους εκλεγμένους αξιωματούχους στην ιστορία της Πασαντίνα σε ηλικία 28 ετών, ο κος Kacie Starr Triplett δημοφιλής και εκλεγμένος εκπρόσωπος, αφού αποφοίτησε από το Ίδρυμα του Κογκρέσου Caucus και η κ. Άντζελα Σίκαλη η οποία ψηφίστηκε ως μία από τους πλέον σημαντικούς στη λίστα κάτω των 35 ετών. Η Σίκαλη εξυπηρετεί σήμερα ως εκτελεστικός και γενικός διευθυντής). του Κογκρέσου μαύρο διαβούλιο.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από δύο άνδρες τον κ. Irfan Uzun ο οποίος δήλωσε «ο νέος μελλοντικός πολιτικός καθοδηγεί το μέλλον της μειονότητας», και τον κ. Ζαν-Ντανιέλ Κολομπανί ο οποίος χρησιμοποιώντας την δημοσιογραφική του ικανότητα και γράφοντας για την μετανάστευση, θα συμβάλλει στην προώθηση της συζήτησης απαλλάσσοντάς την από την κακοποίηση και την παράνοια της αντικειμενικής συζήτησης. Ο κ. Colombani ελπίζει τώρα να δημιουργήσει ένα διαπολιτισμικό-πολιτιστικό κέντρο στην Αθήνα. Στην ομιλία του ως εκπρόσωπος της πέμπτης ομάδας Εργασίας έκανε λόγο να δεσμευτούν όλοι για να παγιώσουν τις ομάδες και να προσκαλέσουν και άλλους να ενταχθούν. Και πρόσθεσε «προσωπικά κερδίσαμε από αυτό το δίκτυο τη γνώση, τα κίνητρα για τη θέσπιση εταιρικής σχέσης, την ανταλλαγή πληροφοριών, ιδεών και δεξιοτήτων, καθώς και δημιουργικά εργαστήρια.»

Ήταν τρεις ξεχωριστές ημέρες που διανθίστηκαν με ιδέες και με τη δέσμευση για συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο και για υποστήριξη του ενός προς τον άλλο. Μια ιδέα που πιστεύω ότι θα λάβει χώρα και στη δική τους χώρες. ήταν η εκστρατεία για την αντιμετώπιση της ισλαμοφοβίας. Ο κ. Christian Kriznjak μέλος του δανικού κοινοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, έδειξε το μοντέλο για την αντιμετώπιση της ισλαμοφοβίας. Ήταν ένα κουτί χάπιων ψεύτικο - τσίχλες - που ονομάζεται «χάπια ισλαμοφοβίας». Στο πακέτο αυτό έγραφε «Θεραπεύστε τη μισαλλοδοξία σας με το μάσημα αυτών των χαπιών. Θα είστε πιο ανεκτικοί, πιο ανοιχτοί, μπορεί ακόμη και να σας αρέσει ένας μουσουλμάνος». Οι εκπρόσωποι ξέσπασαν σε γέλια. Ο νεαρός έδειξε στους Δανούς πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν την προκατάληψη και τη μισαλλοδοξία με υπέροχο χιούμορ που κάνει σχεδόν όλους να χαμογελούν.

Last modified onΔευτέρα, 25 Μαΐου 2020 06:19
The Exelixis Institute

Youth Leadership is a nonpartisan foundation whose primary goal is to serve as a catalyst for introducing rising political and policy professionals

Στηρίξτε τις προσπάθειές μας:

Ποσό:

Log in