Δελτία Τύπου

Ημερίδα με τίτλο: «Καταπολέμηση του αποκλεισμού μέσω της τεχνολογίας»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστευσης 10 και 18 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο ξενοδοχείο the Golden Age of Athens Ημερίδα με θέμα:

«Καταπολέμηση του αποκλεισμού μέσω τεχνολογίας » Από Το Ινστιτούτο η εξέλιξη.
Στα πλαίσια της ημερίδας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της καινοτόμας εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας με ονομασία Fight for Rights.

Μία εφαρμογή μέσω της οποίας μπορούμε να καταγγέλλουμε περιστατικά αποκλεισμού, ανώνυμα, είτε είμαστε θύματα είτε μάρτυρες.

Read more...

Ημερίδα με τίτλο: «Οικοδόμηση της Κοινωνίας για τους Νέους – Επιχειρηματικότητα, ΜΚΟ και Πολιτική»

Tην Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, τo Ινστιτούτο «Νέοι Ηγέτες – η Εξέλιξη» διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο: «Οικοδόμηση της Κοινωνίας για τους Νέους – Επιχειρηματικότητα, ΜΚΟ και Πολιτική», ανοιχτή στη νεολαία έτσι ώστε να ενημερωθεί σχετικά με το έργο των ΜΚΟ και τις επιλογές επαγγελματικής σταδιοδρομίας στα πλαίσια των επιχειρήσεων και της πολιτικής μέσα σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Read more...

Τώρα η διαφορετικότητα έχει πιο γλυκιά γεύση...

Το Ινστιτούτο Νέοι Ηγέτες «H Εξέλιξη» υπό την αιγίδα του Iατρικoύ Συλλόγου Αθηνών, πραγματοποιήσε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη με τίτλο «Τώρα η διαφορετικότητα έχει πιο γλυκιά γεύση...» στο πλαίσιο των δράσεων του, με αφορμή τη δίμηνη εκστρατεία του Ινστιτούτου κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Βασικός στόχος της εκστρατείας είναι η προάσπιση του δικαιώματος της διαφορετικότητας και της αξίας της ειρηνικής συνύπαρξης. Η προσπάθεια αυτή, επισφραγίζεται με την προώθηση στο κοινό του Xenophobil, ενός «φαρμάκου» που ανακουφίζει από τα συμπτώματα της ξενοφοβίας και θεραπεύει τους ασθενείς.

Read more...

Συνάντηση εκπροσώπων του Ινστιτούτου Νέοι Ηγέτες – Η Εξέλιξη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπο Αθανασίου

Το Ινστιτούτο Νέοι Ηγέτες – Η Εξέλιξη εκπροσωπούμενο από τον Υπεύθυνο Έργου, Ζαν – Ντανιέλ Κολομπανί και το Διαχειριστή: Δρ. Σταμάτη Πουλακιδάκο, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 ενημέρωσε για τη δράση του τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου καταθέτοντας μάλιστα συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Read more...

Διαθρησκευτική ημερίδα : Αναζητώντας τρόπους συνύπαρξης με τους θρησκευτικά διαφορετικούς

Πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Ημερίδα υπό την αιγίδα της ΟΥΝΕΣΚΟ με θέμα:
«Αναζητώντας Τρόπους Συνύπαρξης με τους Θρησκευτικά Διαφορετικούς»

Read more...

Πρώτη δημόσια καμπάνια κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού "Ξενοφοβίλ"

Tο Ινστιτούτο «Νέοι Ηγέτες - H Εξέλιξη» και η Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Ελλάδα πραγματοποίησαν εκδήλωση κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού με τίτλο «Τώρα η διαφορετικότητα έχει πιο γλυκιά γεύση...», το Σάββατο 6 Ιουνίου και ώρα 11:00-13:00 στην Πλατεία Μοναστηρακίου, στην Αθήνα.

Read more...

Δολοφονία Π. Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής

Υπό το πρίσμα των εξελίξεων των τελευταίων ημερών, το Ινστιτούτο «Νέοι Ηγέτες- Η Εξέλιξη» καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την αποτρόπαια και με καθαρά πολιτικά- ιδεολογικά κίνητρα πράξη δολοφονίας ενός νέου και ενεργού κοινωνικά πολίτη.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Στηρίξτε τις προσπάθειές μας:

Ποσό:

Log in