Δράσεις/ Υπηρεσίες

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (5)

Ένταξη

Η «μετανάστευση», ως όρος, είναι πλήρως συνυφασμένη με την ανάγκη για επιβίωση και ως ένα ιστορικό γεγονός, με την εξέλιξη των ανθρώπινων κοινωνιών. Είναι αυτή που άλλαξε κοινωνικές δομές, εθνοτικής χαρακτήρες, και δημογραφική σύνθεση.

Η Ελλάδα ήταν η χώρα της μετανάστευσης από τις αρχές του 20ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών η μετανάστευση των Ελλήνων δεν έχει μαζικό, αλλά ποιοτικό χαρακτήρα. Αυτό αφορά κυρίως τη μετανάστευση των νέων πτυχιούχων, στελεχών και φοιτητών που παραμένουν στη χώρα υποδοχής μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Στο αποκορύφωμα της «παγκοσμιοποίησης», η Ελλάδα έγινε χώρα των «λιγοστών ευκαιριών» για τους αυτόχθονες πληθυσμούς, όμως για τις χιλιάδες μεταναστών του σήμερα,η Ελλάδα είναι η χώρα των «πολλών ευκαιριών».

Όραμα μας είναι να δημιουργήσουμε μια δημοκρατική κοινωνία που βασίζεται στην αρμονική συνύπαρξη των ντόπιων και των μεταναστών. Να προετοιμάσουν και να εξοπλίσει τόσο την αυτόχθονη και η αλλόχθονο τα κατάλληλα προσόντα για την ομαλή ένταξή τους και την δυναμική είσοδο στην εγχώρια και διεθνή αγορά εργασίας και να συμβάλει στην γλωσσική κατάρτιση και τη γενική προετοιμασία για την ομαλή κοινωνική αφομοίωση και την ενσωμάτωση.

Read more...

Σεμινάρια "Ζω & Εργάζομαι στην Ελλάδα"

 

seminar.jpg Οργανώνουμε σεμινάρια με θέμα: «Ζω και εργάζομαι στην Ελλάδα». Στόχος μας είναι να σας προετοιμάσουμε για τα εργασιακά δεδομένα  στην Ελλάδα, να σας ενημερώσουμε για τα εργασιακά σας δικαιώματα και να σας φέρουμε σε επαφή με την ελληνική ιστορία και  κουλτούρα.

Read more...

Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας

Στα πλαίσια της μεταναστευτικής πολιτικής του Ινστιτούτου "Νέοι Ηγέτες - Η Εξέλιξη", οργανώνουμε σεμινάρια εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς και άτομα που ψάχνουν εργασία στην Ελλάδα.

Read more...

Σεμινάρια Κοινωνικού & Επαγγελματικού Προσανατολισμού

 

 bigstock-Choice-Of-Career-Orientation-45466882v3-669x272.jpg

 Στο Ινστιτούτο "Νέοι Ηγέτες - Η Εξέλιξη" διοργανώνουμε σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού για την  διευκόλυνση εύρεσης εργασίας σε διεθνές επίπεδο.

Τα σεμινάρια αυτά αποτελούν μια ολοκληρωμένη συμβουλευτική διαδικασία. Οι σύμβουλοί μας, μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις και με τη χρήση ψυχομετρικών τεστ, βοηθούν στη διερεύνηση και κατανόηση των επαγγελματικών σας ενδιαφερόντων.

 

 

 

 

 

 

Διοργανώνουμε σεμινάρια κοινωνικού και επαγγελματικού προσανατολισμού για την διευκόλυνση εύρεσης εργασίας σε διεθνές επίπεδο.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Log in