Συνάντηση του Ινστιτούτου με εκπροσώπους μεταναστών και προσφύγων

Συνάντηση του Ινστιτούτου με εκπροσώπους μεταναστών και προσφύγων

Με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου «Νέοι Ηγέτες – Η Εξέλιξη» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στην έδρα του Ινστιτούτου στην Αθήνα, συνάντηση  με εκπροσώπους μεταναστευτικών κοινοτήτων και εκπροσώπους προσφύγων που ζουν στην Ελλάδα.

Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς δράσεων του Ινστιτούτου με σκοπό την ενημέρωση αλλά και την εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεταναστευτικές κοινότητες και οι πρόσφυγες.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν στον νέο μεταναστευτικό νόμο. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Πακιστανικής, Αφγανικής, Μαροκινής και Κουρδικής κοινότητας, ενώ κατατέθηκαν προτάσεις για τις οποίες το Ινστιτούτο θα ενημερώσει του αρμόδιους φορείς.

Μερικά από τα συμπεράσματα των συνομιλιών αυτών είναι τα εξής:

1.Οι  συμμετέχοντες  σύλλογοι εκφράζουν την έντονη αντίθεση και δυσαρέσκεια τους  ως προς την εκμετάλλευση των γεγονότων και προβλημάτων που σχετίζονται με το μεταναστευτικό από διαφορά πολιτικά συμφέροντα .

2.Η Ελλάδα και η Ευρώπη καλούνται να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τους πρόσφυγες που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα πάτρια εδάφη τους.

3.Είναι πολύ σημαντική η θωράκιση των συνόρων από τους διακινητές που εκμεταλλεύονται το προσφυγικό.

4.Άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα σύνορα της χώρας.

5.Τα δικαιώματα των γυναικών είναι αδιαπραγμάτευτα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ΕΕ πρέπει να ενεργήσει γρήγορα και μεθοδικά για την προστασία των Αφγανών γυναικών .

6.Χρειάζεται σύσφιξη σχέσεων των συλλόγων μεταναστών και προσφύγων με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και έναρξη διαλόγου ως προς την επίβλεψη των προγραμμάτων ένταξης και κατάρτισης.

Περισσότερες φωτογραφίες από τη συνάντηση:

 

Aπό το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας (19/9/2021)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *