Μαθήματα Κινεζικών

Μαθήματα Κινεζικών

Γιατί να μάθω Κινέζικα;

-Η Κίνα είναι μία από τις αρχαιότερες και πλουσιότερες αγροτικές οικονομίες στον κόσμο.

-Η Κίνα είναι η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο με 1,28 δισεκατομμύρια κατοίκους.

-Το 1/5 του πλανήτη μιλάει Κινέζικα. Η κινεζική γλώσσα είναι η μητρική γλώσσα πάνω από 873 εκατ. ατόμων, καθιστώντας την ως την πιο ευρύτερα ομιλούμενη μητρική γλώσσα στον κόσμο .

-Εκτός από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και της Ταϊβάν , η κινεζική γλώσσα ομιλείται επίσης σε κινεζικές κοινότητες της Ινδονησίας , της Ταϊλάνδης , της Μαλαισίας , της Σιγκαπούρης , του Μπρουνέι , των Φιλιππίνων , και της Μογγολίας.

-Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

-Η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους των Ηνωμένων Πολιτειών .

-Πολλές αμερικανικές εταιρείες επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν στην Κίνα και να έχουν μακροπρόθεσμες επενδύσεις εκεί.

Η μελέτη της κινεζικής γλώσσας ανοίγει το δρόμο για διάφορους σημαντικούς τομείς, όπως η κινεζική πολιτική, οικονομία, ιστορία και αρχαιολογία. Αλλά για να μελετήσει κανείς την κινεζική γλώσσα σε βάθος πρέπει να μελετήσει μια γενικότερη κουλτούρα και έναν ολόκληρο λαό . Στο επίκεντρο του κινεζικού πολιτισμού είναι η πλούσια κληρονομιά της σε μυθιστορήματα , διηγήματα , ποίηση , δράμα και πιο πρόσφατα φιλμ . Αντανακλά τις αξίες , τους αγώνες , την ευαισθησία , τις χαρές και τις λύπες του λαού και η μελέτη τους θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι κρύβεται πίσω από την γλώσσα και αυτό που την καθιστά ισχυρή και το πώς λειτουργεί πραγματικά στην κινεζική κοινωνία.

Μερικά εκπληκτικά στοιχεία:

Η Κινεζική γλώσσα έχει μια σχετικά απλή γραμματική . Σε αντίθεση με τα Γαλλικά, τα Γερμανικά ή τα Αγγλικά , τα Κινέζικα δεν έχουν σύζευξη στο ρήμα ( δεν χρειάζεται να απομνημονεύσετε χρόνους ρημάτων ! ) . Για παράδειγμα:ενώ κάποιος για την εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας πρέπει να μάθει διαφορετικές μορφές όπως το ρήμα « βλέπω / έχω δει”, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε στην κινεζική είναι απλά να θυμάστε μια λέξη : kan . Ενώ στην αγγλική γλώσσα θα πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ ” γάτα ” και ” γάτες “, στα κινεζικά , υπάρχει μία μόνο μορφή : mao.

Η βασική σειρά των λέξεων της κινεζικής είναι υποκείμενο – ρήμα – αντικείμενο, ακριβώς όπως στα Αγγλικά . Ένας μεγάλος αριθμός των βασικών όρων της MandarinChinese ( όπως οι όροι για την κατάσταση , την υγεία , την επιστήμη , το κόμμα , τον πληθωρισμό, ακόμη και τη λογοτεχνία ) έχουν διαμορφωθεί ως μετάφραση αγγλικών εννοιών . Εισέρχεστε σε μια διαφορετική κουλτούρα, αλλά το περιεχόμενο πολλών από τις σύγχρονες βασικές έννοιες σας είναι ήδη γνωστό.

Να θυμάστε:

-Σήμερα, η κινεζική γλώσσα ομιλείται από περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον κόσμο , περίπου δηλαδή το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού.

-Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι φοιτητές σε όλο τον κόσμο, των οποίων η μητρική γλώσσα δεν είναι η Mandarin την μελετούν με ενθουσιασμό και επιτυχία. Αν όλοι μπορούν να μάθουν, έτσι μπορείτε και εσείς!

-Η μελέτη της κινεζικής λογοτεχνίας και του πολιτισμού, θα σας βοηθήσει να γεφυρωθεί το πολιτιστικό χάσμα, να κατανοήσετε καλύτερα τους κινέζους ομολόγους σας , και να δημιουργήσετε μια πλατφόρμα γνώσης και κατανόησης με αυτούς που είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική επικοινωνία.

Τα Κινεζικά είναι σημαντικά για την καριέρα σας !

-Διεθνείς επιχειρήσεις προτιμούν να προσλαμβάνουν ανθρώπους που μιλούν περισσότερες από μία γλώσσες . Η Κίνα έχει γίνει μια τεράστια αγορά , και οι ηγέτες των επιχειρήσεων αναζητούν ανθρώπους που μπορούν να μιλούν κινέζικα και λειτουργούν με επιτυχία στο κινεζικό πολιτιστικό πλαίσιο .

-Γνωρίζοντας κινεζικά μπορείτε να έχετε ένα πλεονέκτημα όταν ανταγωνίζεστε για μια σημαντική θέση .

-Η Κίνα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις παγκόσμιες υποθέσεις στο μέλλον. Καθώς η Κίνα τώρα έχει κάνει ανοίγματα προς τη Δύση , υπάρχουν ευκαιρίες για απασχόληση σε όλους τους τομείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *