Μαθήματα Περσικών

Μαθήματα Περσικών

Γιατί να μάθω Περσικά;

Τα Περσικά είναι μια από τις σημαντικότερες γλώσσες της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας .Είναι γνωστή ως Φαρσί στο Ιράν , Dari στο Αφγανιστάν και Tajik στο Τατζικιστάν . Έχει περίπου 62 εκατομμύρια φυσικούς ομιλητές , και κατέχει θέση ανάμεσα στις 20 πιο ευρέως διαδεδομένες ομιλούμενες μητρικές γλώσσες του κόσμου. Υπάρχει ακόμη ένα άλλο ποσοστό των 50 εκατομμυρίων ή και περισσότερο που χρησιμοποιούν την Περσική ως δεύτερη γλώσσα.

Τα Περσικά δεν σχετίζονται με τα αραβικά, αν και η γραφή τους ανήκει στην κοινη ποικιλία του ίδιου αλφαβήτου. Παράλληλα έχει πρώτου βαθμού συγγένεια με τις γλώσσες της βόρειας Ινδίας και μακρινή συγγένεια με τις μεγάλες ευρωπαϊκές γλώσσες όπως τα Αγγλικά .

Μελετώντας κανείς την Περσική γλώσσα, διεισδύει σε έναν πλούσιο και ποικίλο πολιτισμό ο οποίος παρήγαγε σημαντικούς επικούς ποιητές γνωστούς ως Σούφι, όπως ο Ferdowsi, ο Ρουμί και ο Χάφεζ. Η Περσία διακρίνεται για την εξαίσια ζωγραφική μινιατούρας,τα ωραία χαλιά καθώς και τις ταινίες παγκόσμιας κλάσης. Η Περσική γλώσσα δεν έχει αλλάξει σημαντικά εδώ και μια χιλιετία. Η βασική γραμματική για τις κλασικές και σύγχρονες μορφές της είναι ουσιαστικά η ίδια με αποτέλεσμα να είναι σχετικά εύκολο να μαθευτεί .

Μετά από έναν χρόνο, οι μαθητές θα μπορούν να αρχίσουν να διαβάζουν τόσο τους κλασικούς ποιητές όσο και τα σύγχρονα διηγήματα καθώς επίσης και ποίηση από το πρωτότυπο και να παρακολουθήσουν ιρανικές ταινίες χωρίς υπότιτλους.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι πριν έναν αιώνα, η περσική ήταν επίσης το πολιτιστικό lingua franca της Νότιας Ασίας και σαφέστατα είναι σημαντική για την μελέτη της ιστορίας της περιοχής .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *