Μαθήματα Ρωσικών

Μαθήματα Ρωσικών

Γιατί να μάθω Ρωσικά;

Μπορεί να έχετε ήδη τους δικούς σας καλούς λόγους για την εκμάθηση της ρωσικής. Ίσως σας αρέσει ο ήχος της ρωσικής προφοράς, ή ακόμη να θαυμάζετε το ρωσικό μπαλέτο και τη λογοτεχνία. Ίσως σχεδιάζετε να δραστηριοποιηθείτε στην Ρωσία ή απλά θέλετε να επισκεφθείτε την Μόσχα ως τουρίστας. Σε περίπτωση που ακόμα αναρωτιέστε για τα οφέλη της εκμάθησης της ρωσικής, εδώ σας παραθέτουμε οκτώ καλούς λόγους για να ξεκινήσετε.

1.Είστε παθιασμένοι για την ρωσική κλασική λογοτεχνία και ονειρεύεστε να διαβάσετε τα έργα των Ρώσων κλασικών από το πρωτότυπο.

Ταλαντούχοι Ρώσοι συγγραφείς ( Bunin, Chekhov, Pushkin ) είναι δημιουργοί εκπληκτικά ενδιαφερόντων λογοτεχνικών έργων. Τα διάσημα γραπτά των Leo Tolstoy, Fyodor Dostoevsky και Nikolai Gogol μεταφέρουν την ουσία της ρωσικής ψυχής. Ωστόσο, η ρωσική κουλτούρα δεν είναι γνωστή  μόνο για τους συγγραφείς της. Πολλοί λαμπροί μουσικοί και τραγουδιστές όπως οι Oistrakh , Chaliapin, Tchaikovsky, και δεκάδες άλλοι, προέρχονται από την Ρωσία. Η δόξα του ρωσικού μπαλέτου και τα αστέρια των Anna Pavlova, Mikhail Baryshnikov και Rudolf Nureyev λάμπουν ακόμη και σήμερα. Η ρωσική πολιτιστική κληρονομιά είναι ευρέως γνωστή σε όλο τον κόσμο και η γνώση της ρωσικής γλώσσας είναι απαραίτητη για να απολαύσετε και να κατανοήσετε αυτό πλήρως.

2.Είστε ενήμεροι για τις προσοδοφόρες επενδυτικές ευκαιρίες στην Ρωσία και εξετάζετε την ίδρυση μιας εταιρείας εκεί.

Εάν πρόκειται για ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Ρωσία , θα πρέπει σαφέστατα να είστε προετοιμασμένοι για να επικοινωνείτε με τους Ρώσους συνεργάτες σας. Οι Ρώσοι επιχειρηματίες είναι έμπειροι σε διεθνή οικονομικά ζητήματα και πρόθυμοι να δημιουργήσουν επιχειρηματικές σχέσεις με τους εταίρους από το εξωτερικό. Η Ρωσία εκπροσωπείται επαρκώς στη διεθνή σκηνή . Λόγω του μεγέθους της χώρας και των φυσικών της πόρων , η ρωσική αγορά παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τους ξένους επιχειρηματίες . Οι σοβαρές δουλειές απαιτούν μια σοβαρή προσέγγιση και ως εκ τούτου η γνώση της ρωσικής γλώσσας κρίνεται απαραίτητη για την αποτελεσματική επικοινωνία με τους νέους επιχειρηματικούς σας εταίρους.

3.Είστε φιλόδοξος ταξιδιώτης και η Ρωσία είναι ο επόμενος σταθμός στην λίστα σας.

Πολλοί ξένοι έχουν ταξιδέψει σε όλη τη Ρωσία σε διάφορες χρονικές στιγμές. Η Ρωσία είναι μια συναρπαστική και εξωτική χώρα . Καταλαμβάνει μια τεράστια έκταση, προσφέροντας πολλές ευκαιρίες για να απολαύσετε τις πόλεις- θέρετρα με τις υπέροχες παραλίες, την εμπειρία της στέπας με την ποικιλία της άγριας πανίδας με τα ανεξερεύνητα μέρη. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ρωσική Άπω Ανατολή, όπου ο ήλιος ανατέλλει ενώ οι άνθρωποι στις δυτικές περιοχές της χώρας εξακολουθούν να κοιμούνται. Υπάρχουν τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε στη Ρωσία  και μιλώντας ρωσικά θα σας βοηθήσει να συναντήσετε όλα τα είδη των συναρπαστικών ανθρώπων αλλά και να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε στιγμή.

4.Γνωρίζετε ότι η ζωή στη Ρωσία είναι πολύ διαφορετική από τη ζωή στη Δύση. Ενδιαφέρεστε για οτιδήποτε σχετίζεται με τον ρωσικό τρόπο ζωής , τις συνήθειες και τη νοοτροπία .

Η ζωή στη Ρωσία δεν είναι το ίδιο όπως στον δυτικό κόσμο. Από την ανατροφή των παιδιών αναφορικά με οικογενειακές αξίες, τους φίλους και τις σχέσεις έχει τη δική της γεύση στη Ρωσία. Το εκπαιδευτικό σύστημα (πρωτοβάθμια -δευτεροβάθμια εκπαίδευση), οι υπηρεσίες υγείας , καθώς και το έργο των διαφόρων επίσημων οργανισμών,  είναι συχνά εντελώς διαφορετικά από αυτό που είναι κοινό για την Δυτική Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία ή τη Νέα Ζηλανδία. Θα είναι πολύ πιο εύκολο να ξεδιψάσετε στην Ρωσία, αν μπορείτε να μιλήσετε και να καταλάβετε την ρωσική γλώσσα.

5.Θα θέλατε να γνωρίσετε νέους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, αλλά δεν έχετε επαρκή γνώση της γλώσσας για να μιλήσετε στους Ρώσους φίλους σας. Οι ήδη Ρώσοι φίλοι σας από την άλλη, θα είναι σίγουρα πολύ ευχαριστημένοι αν μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα .

Οι τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία έχουν ανοίξει απεριόριστες δυνατότητες για επικοινωνία . Η απόσταση δεν είναι πλέον εμπόδιο . Σε λίγες ώρες , ο καθένας με έναν υπολογιστή με σύνδεση στο Internet μπορούν να κάνουν δεκάδες νέους φίλους με κοινά ενδιαφέροντα από όλο τον κόσμο . Οι Ρώσοι χρήστες του διαδικτύου διερευνούν ενεργά τον εικονικό χώρο – μέσα από τα προσωπικά τους blogs , τις ενημερώσεις στο Twitter , συνδέονται με τους ανθρώπους μέσω πολυάριθμων κοινωνικών δικτύων , και αποκτούν νέες γνώσεις σχετικά με άλλες χώρες του κόσμου . Στα ρωσικά σχολεία , αγγλικά διδάσκονται ξεκινώντας από το δημοτικού σχολείο, και ως εκ τούτου, οι περισσότεροι Ρώσοι μπορούν να καταλάβουν μερικές αγγλικές φράσεις και να εκφράσουν τις απλές ιδέες στα αγγλικά . Γιατί λοιπόν να μην μάθετε λίγο τα ρωσικά ; Εξάλλου, είναι πολύ πιο εύκολο και ενδιαφέρον να επικοινωνείτε με τους φίλους από το εξωτερικό , αν μπορείτε να καταλάβετε τη γλώσσα του άλλου .

6.Η ρωσική γλώσσα είναι η ευρύτερα ομιλούμενη γλώσσα μεταξύ των σλαβικών γλωσσών. Θα πρέπει σίγουρα να την μάθετε να υπάρχουν περίπου 300 εκατομμύρια χρήστες της ρωδικής διαλέκτου παγκοσμίως.

Τα Ρωσικά, αποτελούν μια από τις γλώσσες του κόσμου της επικοινωνίας, μια παγκόσμια γλώσσα υπάρχουσα ήδη κατά τον εικοστό αιώνα. Σήμερα , υπάρχουν λιγότερες από δέκα παγκόσμιες γλώσσες στον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι η ρωσική γλώσσα  ακριβώς όπως τα Αγγλικά , τα Γαλλικά ή τα Γερμανικά , χρησιμοποιείται προκειμένου να επικοινωνήσει ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, η Ρωσική είναι μια από τις επίσημες γλώσσες των Ηνωμένων Εθνών . Από τα περίπου 300 εκατομμύρια ανθρώπων στον κόσμο που ξέρουν Ρωσικά, 160 εκατομμύρια άνθρωποι θεωρούν ότι είναι η μητρική τους γλώσσα. Η ρωσική γλώσσα κατατάσσεται ως η πέμπτη πιο διαδεδομένη γλώσσα στον κόσμο.

7.Ενδιαφέρεστε σοβαρά για την ιστορία της Ρωσίας . Η γνώση της ρωσικής γλώσσας είναι απαραίτητη για να μπορείτε να εργαστείτε με αρχειακά τεκμήρια.

Το ιστορικό παρελθόν της Ρωσίας έχει μεγάλη σημασία για την κατανόηση της Παγκόσμιας ιστορίας. Στην πραγματικότητα, η Ρωσία έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη του κόσμου κατά τους τελευταίους αιώνες. Οι ρωσικές αρχές έχουν πρόσφατα παράσχει πρόσβαση σε μια ποικιλία αρχείων αποθήκευσης με ανεκτίμητη αξία εγγράφων. Τα υλικά αυτά επιτρέπουν στους ερευνητές να κοιτάξουν στο παρελθόν και να κατανοήσουν τους λόγους που βρίσκονται πίσω από πολλά παγκόσμια γεγονότα. Ωστόσο, η μελέτη των εγγράφων αυτών είναι δυνατή μόνο εάν καταλαβαίνετε ρωσικά . Θέλετε να μάθετε καλύτερα την ιστορία της Ρωσίας και του κόσμου; Ξεκινήστε τώρα την εκμάθηση της ρωσικής!

8.Έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο. Γιατί να μην μάθετε μια ξένη γλώσσα όπως εκείνη της Ρωσίας; Ειδικά όταν έχει έναν τόσο ασυνήθιστο και πρωτότυπο ήχο!

Κάθε άτομο θα πρέπει να προσπαθήσει για την ανάπτυξη και την βελτίωσή του. Ένας σοφός άνθρωπος θα βρίσκει πάντα ενδιαφέρον να κάνει νέες ανακαλύψεις και να διαχειρίζεται την νέα γνώση. Είναι γεγονός πως όσο περισσότερες γλώσσες γνωρίζει ένα άτομο  τόσο πιο έξυπνο και μορφωμένο είναι . Η εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας θα πρέπει να είναι διπλά ενδιαφέρουσα  καθώς είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί και πολλοί γηγενείς ομιλητές της αγγλικής βρίσκουν την ρωσική προφορά ασυνήθιστη και όμορφη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *