Μαθήματα Τουρκικών

Μαθήματα Τουρκικών

Γιατί να μάθω Τουρκικά;

 Οι επιχειρηματικές ευκαιρίες αυξάνονται ραγδαία στην Τουρκία  και εν αναμονή της συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο θα ενισχύσει την παγκόσμια επιχειρηματική σημασία της.

Μελετώντας Τουρκικά βυθίζεστε στην πολιτιστική κληρονομιά της Τουρκίας: Οι καλές και παραστατικές τέχνες, η μουσική, ο τρόπος ζωής, σας οδηγεί εις βάθος στην σαφώς καλύτερη κατανόηση, ξεπερνώντας κατά πολύ τα ρηχά στερεότυπα της λαϊκής δημοσιογραφίας. Αυτή η κατανόηση  καθιστά σε εσάς  ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για επιχειρήσεις, για την κυβέρνηση και άλλους οργανισμούς των παραγωγικών συμμαχιών με την Μέση Ανατολή.

Πολυάριθμες ευκαιρίες καριέρας υπάρχουν ήδη στην τεχνολογία, στην αρχαιολογία, στην επιστήμη των υπολογιστών και στις οικολογικές και περιβαλλοντικές μελέτες. Αυτές ωστόσο θα αυξηθούν περαιτέρω με την εμφάνιση της Τουρκίας ως κεντρική οικονομική δύναμη.

Για τους φοιτητές των πολιτικών επιστημών και της ιστορίας που ειδικεύεται σε μελέτες της Ανατολικής Ευρώπης, της Οθωμανικής ιστορίας ή της σύγχρονης Τουρκίας, η τουρκική γλώσσα παρέχει δεξιότητες ανοίγοντας παράλληλα σπάνιες ερευνητικές ευκαιρίες.

Η Ανατολία, το έδαφος της σύγχρονης Τουρκίας, ήταν πολύ σημαντικό για τον ανθρώπινο πολιτισμό από 7.000 πΧ. Επισκεπτόμενοι την περιοχή μπορείτε να εξερευνήσετε την προϊστορική Çatal Höyük, να ακολουθήσετε τις διαδρομές που διανύθηκαν από τον Απόστολο Παύλο, να εισβάλλετε στην πόλη της Τροίας, να επισκεφθείτε το χωριό της τελευταίας πατρίδας της Παναγίας, το Ιερό του Αγίου Νικολάου, να κάνετε μια βόλτα στις ακτές που επισκέφθηκε ο Όμηρος και κολύμπησε η Κλεοπάτρα, και να βιώσετε το δελεαστικό μυστήριο των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων.

Πολλοί γλωσσολόγοι δείχνουν τον εντυπωσιασμό τους για την τουρκική γλώσσα σε σχέση με άλλες γλώσσες. Ο Max Muller λέει πως: «Διαβάζοντας οποιοδήποτε βιβλίο τουρκικής γραμματικής είναι απόλαυση για κάθε έναν που θα ήθελε να μάθει την τουρκική γλώσσα. Προκαλεί μεγάλο θαυμασμό σε αυτούς που κατανοούν τη δύναμη του νου μέσω της γλώσσας. Εξ’αιτίας της απλότητας, της διαφάνειας, της συντακτικής δομής και των χρόνων της, τα πάντα στην τουρκική γλώσσα είναι κρυστάλλινα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *