Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Το Ινστιτούτο «Νέοι Ηγέτες- Η Εξέλιξη» καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την αποτρόπαια πράξη δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Η πράξη αυτή, όπως και μια σειρά άλλων παρόμοιων φονικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής, κυρίως εναντίον μεταναστών, σηματοδοτούν μια πρακτική πρόκλησης κοινωνικής αναταραχής και επιβολής ενός κλίματος φόβου και τρομοκρατίας εναντίον τόσο του δημοκρατικού πολιτεύματος, όσο και των ενεργών πολιτών που προβληματίζονται και δραστηριοποιούνται για την αντιμετώπιση της βαθιάς πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης της χώρας.

Αντίδοτο στην έξαψη των παθών και της πόλωσης που έχει ενισχύσει η κρίση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, είναι ο ορθολογισμός και η δραστηριοποίηση σε ένα πλαίσιο προάσπισης των θεμελιωδών ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Οποιεσδήποτε ομάδες που μέσω της δραστηριότητάς τους υπονομεύουν την ισότητα των πολιτών, ανεξαρτήτως φυλετικής, εθνοτικής προέλευσης, σεξουαλικού προσανατολισμού ή θρησκευτικής ένταξης των τελευταίων, δεν έχουν θέση σε μια κοινωνία που θα πρέπει να διαπνέεται από κανόνες δικαίου και ισονομίας για όλους τους πολίτες της.

Οι λόγοι μας και οι πράξεις μας θα πρέπει να έχουν έναν και μόνο στόχο: την ανάδειξη μιας δυναμικής κοινωνίας πολιτών που μέσω του δημοκρατικού διαλόγου και της συνακόλουθης δραστηριοποίησης σε ένα πλαίσιο νομιμότητας και αλληλεγγύης θα δημιουργήσει τη βάση για τη δημιουργία ενός κοινωνικού συνόλου ανοικτού στη διαφορετικότητα και τη σύνθεση απόψεων, ιδεών, ανθρώπων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *