Καλό ταξίδι… Μίκη μας

Καλό ταξίδι… Μίκη μας

To Iνστιτούτο «Νέοι Ηγέτες – Η Εξέλιξη», εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, ενός παγκόσμιου Έλληνα, που σφράγισε με το έργο του τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό και άνοιξε δρόμους, αφού πέτυχε το αδιανόητο, τα έργα των μεγάλων ποιητών να γίνουν κτήμα όλων μας. Τα έργα του ερμηνεύτηκαν από κορυφαίους τραγουδιστές, ενώ καθιερώθηκε στο διεθνές ακροατήριο, υπογράφοντας τη μουσική αξεπέραστων ταινιών.

Με αφορμή την είδηση για τον θάνατο του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη, σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, κος Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί αναφέρει τα εξής:

«Θυμήθηκα σήμερα το άρθρο παρέμβαση του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη, για το προσφυγικό το έτος 2016: “το σύγχρονο Άουσβιτς της Ευρώπης”, στο οποίο παρομοίαζε τις πρακτικές των ναζί σε βάρος των Εβραίων, κομμουνιστών, Ρομά και άλλων “ανεπιθύμητων” κατοίκων του πλανήτη με τις πρακτικές της Δύσης στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και την παρέμβαση στις χώρες αυτών. Σαν να το έγραψε σήμερα. Πάντα επίκαιρος και μπροστά από την εποχή του, ο Μίκης όλων των Ελλήνων, ο Μίκης που ένωνε τους Έλληνες, έφυγε ξαφνικά από κοντά μας αφήνοντας ένα απέραντο κενό, που δεν μπορεί να καλυφθεί.

Ο θάνατος του, ακόμα μια φορά ένωσε την Ελλάδα, ξέχωρα από κομματικούς χρωματισμούς και σύσσωμος όλος ο πολιτικός κόσμος ενωμένος θα δώσει το παρόν στον ύστατο χαιρετισμό στον κορυφαίο #μουσικοσυνθέτη και υπέρμαχο της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Το έργο του, το πάθος του, η ίδια η ζωή του, ενέπνευσαν και θα συνεχίζουν να εμπνέουν τους Έλληνες αλλά και όλους τους πολίτες του κόσμου, στον αγώνα τους για δικαιώματα, ισότητα, ελευθερία και #δημοκρατία.

Καλό ταξίδι… Μίκη μας!»

 

Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας (2/9/2021)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *