Μαθήματα Αραβικών

Μαθήματα Αραβικών

5 + 1 καλοί λόγοι για να μάθετε Αραβικά!

1.Τα Αραβικά είναι η 5η πιο συνηθισμένη μητρική ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο.

Τα Αραβικά αποτελούν επίσημη γλώσσα για 20 χώρες και οι ομιλητές τους ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια παγκοσμίως. Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται ως επί το πλείστον στην Μέση Ανατολή. Ωστόσο μειονοτικές ομάδες υπάρχουν και ευρύτερα ανά τον κόσμο. Είναι επίσης επίσημη γλώσσα των Ηνωμένων Εθνών, του Αραβικού Συνδέσμου, του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης και της Αφρικανικής Ένωσης.

2. Τα Αραβικά είναι η λειτουργική γλώσσα του Ισλάμ .

Εκτός από τα εκατομμύρια των ομιλητών, πολλά περισσότερα εκατομμύρια γνωρίζουν Αραβικά ως ξένη γλώσσα, δεδομένου ότι πρόκειται για την γλώσσα του Κορανίου και είναι κατανοητή από τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο .

3 . Στον δυτικό κόσμο υπάρχει μεγάλη ζήτηση και χαμηλή προσφορά της αραβικής γλώσσας.

Σχετικά λίγοι Δυτικοί θα τολμούσαν ποτέ να μάθουν Αραβικά. Με την αυξανόμενη συμμετοχή και αξία της Μέσης Ανατολής στις διεθνείς υποθέσεις, υπάρχει μια ακραία έλλειψη εργαζομένων στη Δύση που να είναι έμπειροι στην αραβική γλώσσα και τον αραβικό πολιτισμό . Εκείνοι που μελετούν Αραβικά μπορούν να σταδιοδρομηθούν σε διάφορους τομείς : α)την δημοσιογραφία, β)τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία,γ) την εκπαίδευση,δ) τη χρηματοδότηση των τραπεζών,ε) τη μετάφραση και τη διερμηνεία ,στ) τη διαβούλευση,ζ) την παροχή ξένων υπηρεσιών και πληροφοριών, και πολλά άλλα. Μόνο το 1% των 12.000 Αμερικανών πρακτόρων του FBI έχει γνώση της Αραβικής και αυτό περιλαμβάνει και αυτούς που γνωρίζουν μόνο λίγες λέξεις .

4 .Τα οικονομικά κίνητρα για την εκμάθηση της Αραβικής.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ορίσει τα Αραβικά ως γλώσσα στρατηγικής σημασίας. Η Εθνική Στρατηγική Πρωτοβουλία Γλώσσας, η οποία συστάθηκε το 2006, προωθεί την εκμάθηση της αραβικής ( και άλλων γλωσσών που θεωρούνται κρίσιμες ) μεταξύ των Αμερικανών μέσα από πολλές υποτροφίες και υποστηρικτικές ευκαιρίες μάθησης . Αυτά περιλαμβάνουν υποστήριξη για μαθήματα γλώσσας από την αρχή μέχρι έως και προχωρημένο επίπεδο , προγράμματα σπουδών στο εξωτερικό , εντατικές ευκαιρίες διδασκαλίας, ανταλλαγές εκπαιδευτικών και επαγγελματική ανάπτυξη .

5 . Τα αραβόφωνα έθνη είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά για το εμπόριο .

Οι πρωτοβουλίες για την ενσωμάτωση του αραβικού κόσμου στην παγκόσμια οικονομία ανοίγουν πολλές πιθανές επιχειρηματικές ευκαιρίες. Η αραβική περιοχή με τον ταχέως αυξανόμενο πληθυσμό της, παρέχει μια τεράστια αγορά για τις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών . Αν σκεφθεί κανείς πως το ΑΕΠ είναι πάνω από 600 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, η περιοχή έχει πολλά να προσφέρει στην παγκόσμια αγορά . Για να δραστηριοποιηθούν αποτελεσματικά, πρέπει κανείς να κατανοήσει τη γλώσσα και τον πολιτισμό των ανθρώπων με τους οποίους ελπίζει να διαπραγματευθεί και να ασκήσει εμπορικές δραστηριότητες .

και…


Το αραβικό αλφάβητο είναι τόσο ευχάριστο, που χαμογελάει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *