Μαθήματα Βουλγαρικών

Μαθήματα Βουλγαρικών

Η Βουλγαρία είναι μια από τις παλαιότερες χώρες της Ευρώπης . Ιδρύθηκε το 681 στα γραφικά Βαλκάνια, όταν μόνο δύο άλλα κράτη υπήρχαν στην Ευρώπη: η Δυτική και η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία . Έκτοτε , η Βουλγαρία και ο βουλγαρικός πολιτισμός έχουν ακμάσει . Από την πτώση του κομμουνισμού και έπειτα , η σημερινή Βουλγαρία μπορεί να υπερηφανεύεται για μια νέα ευρωπαϊκή δημοκρατία , η οποία εντάχθηκε πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (το 2007).

H Βουλγαρία είναι ένας ελκυστικός τόπος για τους τουρίστες από όλο τον κόσμο. Λόγω της μοναδικής γεωγραφικής της θέσης, της μακραίωνης ιστορίας της, της εκπληκτικής κουζίνας της και του πολιτισμoύ της, έχει εξελιχθεί σε ένα ενδιαφέρον μείγμα με σλαβικές, ελληνικές και τουρκικές επιρροές.

-Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται για την σλαβική γλωσσολογία θα ωφεληθούν από την εκμάθηση της Βουλγαρικής , όχι μόνο επειδή μοιάζει με τα αγγλικά όσον αφορά το γραμματικό του σύστημα (τα Βουλγάρικα δεν έχουν ένα σαφές σύστημα όπως στην περίπτωση της Ρωσίας, και δεν έχουν σαφή άρθρα, τα οποία ακολουθούν τα ουσιαστικά και τα επίθετα που τροποποιούν) , αλλά και επειδή έχουν ορισμένα κοινά γραμματικά και λεξιλογικά χαρακτηριστικά με τις άλλες γλώσσες των Βαλκανίων ( αλβανική, ελληνική, σερβική, ρουμανική, τουρκική, κλπ., όλα μέρος της λεγόμενης Βαλκανικής Sprachbund).

Η Βουλγαρία έχει μια σχετικά σύντομη αλλά πλούσια λογοτεχνική παράδοση, τόσο στην ποίηση και πεζογραφία, αν και πολύ λίγα έχουν μεταφραστεί. Επειδή η βουλγαρική είναι μια από τις ευκολότερες σλαβικές γλώσσες για έναν ομιλητή της αγγλικής γλώσσας ως μητρική, τα μαθήματα γλώσσας στη βουλγαρική θα παρέχουν μια καλή βάση για να ζήσετε την ένταση και την πολυπλοκότητα των λογοτεχνικών κοσμημάτων της Βουλγαρίας.

Μέσα σε έναν μόλις χρόνο θα μάθετε πολλά περισσότερα από ότι σε άλλες γλώσσες. Τα Βουλγαρικά είναι πιο εύκολα στην εκμάθηση απ’ ό,τι οι υπόλοιπες σλαβικές γλώσσες, επειδή είναι παρόμοια με τα αγγλικά στην γραμματειακή δομή τους, δηλαδή βασίζονται σε προθέσεις για να εκφράσουν γραμματικές σχέσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *