Σεμινάρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Σεμινάρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Το Ινστιτούτο θα προσφέρει ένα σεμιναριακού τύπου πρόγραμμα  με πιστοποίηση παρακολούθησης πάνω στο ζήτημα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για επαγγελματίες. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσα σε 8 με 10 εβδομάδες. Διδάσκοντες θα είναι καταξιωμένοι δικηγόροι ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξειδικευμένοι στην προβληματική αυτή ακαδημαϊκοί.

Θα διδαχθούν οι εξής θεματικές ενότητες:

Καταλαβαίνοντας τα Δικαιώματα της Γυναίκας.

Αυτό το μοναδικό διήμερο σεμινάριο θα εξετάσει το διεθνές νομικό πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το οποίο εγγυάται τα δικαιώματα της γυναίκας και  θα αξιολογήσει κριτικά τις δυνατότητές του να αμφισβητήσει σημαντικά εμπόδια που υπονομεύουν την αποτελεσματική προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών στον κόσμο σήμερα.

Διεθνές Δίκαιο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Πρακτική

Στο σημερινό νομικό, πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο, το διεθνές δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επηρεάζει τον τρόπο που όλοι μας δουλεύουμε, είτε ρητά ή σιωπηρά. Η γνώση των διεθνών προτύπων για τα ανθρώπινα δικαιώματα κρίνεται ολοένα και πιο απαραίτητη. Ως εκ τούτου, όσοι συμμετέχουν στα νομικά επαγγέλματα – είτε ως δικηγόροι, συμβολαιογράφοι  ή δικαστές – και εκείνοι που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, τη δημόσια πολιτική, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών πρέπει να έχουν μια ουσιαστική κατανόηση του εύρους και του βάθους των αρχών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε συνεργασία με κορυφαίους επαγγελματίες του τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αυτό το μάθημα παρέχει μια ολοκληρωμένη κατανόηση των αρχών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της προέλευσής τους, των αρμόδιων οργάνων για την επιβολή τους και του πώς προσδιορίζεται το περιεχόμενό τους.

Νόμος, Πόλεμος και Ανθρώπινα Δικαιώματα

Οι ένοπλες συγκρούσεις, διεθνείς ή εσωτερικές, παραμένουν πτυχή της ζωής. Ο πόλεμος και οι ένοπλες συγκρούσεις, ακόμα και όταν κατ ‘αρχήν νόμιμες, μπορούν να οδηγήσουν σε μερικές από τις χειρότερες καταχρήσεις και θηριωδίες. Αυτό το πρόγραμμα οκτώ εβδομάδων εξετάζει τους νόμους του πολέμου και του διεθνούς ποινικού δικαίου από τη σκοπιά του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αντιμετωπίζει τα κρίσιμα ερωτήματα: είναι το δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , οι νόμοι του πολέμου και το διεθνές ποινικό δίκαιο τρεις διαφορετικές αρχές;  Έχουν περιπλεχθεί τόσο στις μέρες μας έτσι ώστε να μην είναι δυνατόν να κατανοήσουμε πλήρως το ένα χωρίς κάποια γνώση του άλλου;

Καταλαβαίνοντας τα Δικαιώματα του Παιδιού

Επαγγελματίες φροντίδας παιδιών, συμπεριλαμβανομένων δικηγόρων και άμεσα εργαζομένων με και για τα παιδιά θα πρέπει, να κατανοήσουν και να είναι σε θέση να εφαρμόσουν  το διεθνές νομικό πλαίσιο του δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που σχετίζεται με τα παιδιά και τους νέους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *