Σεμινάρια Διαπολιτισμικότητας

Σεμινάρια Διαπολιτισμικότητας

Η εκπαίδευση είναι ένα μέσο ενίσχυσης της κοινωνικής ένταξης και ένα μέσο με το οποίο επιτυγχάνεται η κατασκευή ταυτότητας.

Η πρόσβαση στην πληροφόρηση και τη γνώση επηρεάζει την πρόσβαση στην απασχόληση , στην κοινωνικο- οικονομική ολοκλήρωση και την ανάπτυξη. Την ίδια στιγμή, η εκπαίδευση είναι επίσης ένα εργαλείο μέσω του οποίου αναπτύσσονται η ταυτότητα , οι αντιλήψεις και η κατανόηση , πραγματικά ή φανταστικά. Ο τρόπος που η κυρίαρχη πολιτιστική πλειοψηφία πλαισιώνει το εκπαιδευτικό σύστημα και οι αξίες που διαδίδονται μέσω της εκπαίδευσης (οι μέθοδοι , τα προγράμματα σπουδών , κλπ), εκφράζουν και καθορίζουν τις αντιλήψεις της ίδιας της ταυτότητα και της κατανόησης του «άλλου». Ακριβώς όπως μπορεί να είναι… χωρίς αποκλεισμούς.Είναι ένα όχημα μέσω του οποίου επιτυγχάνεται η προώθηση των αρχών της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης και της ισότητας και έτσι μπορούν να διαδοθούν οι προκαταλήψεις, τα στερεότυπα , οι αντιλήψεις της πολιτιστικής αντιπαράθεσης , η υπεροχή και οι διακρίσεις. Έτσι, η πρόκληση για μια ετερογενή κοινωνία αναμένεται να καλύψει αυξημένες προσδοκίες εκπαιδευτικών και πολιτικών που θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες του συνολικού φοιτητικού πληθυσμού. Εν ολίγοις, για τις εκπαιδευτικές πολιτικές που είναι πολιτισμικά ευαίσθητες ώστε να ενισχύουν την εκπαιδευτική, την κοινωνικοποίηση και την προσωπική ανάπτυξη των ευκαιριών για τους μαθητές όλων των κοινοτήτων.

Γιατί Διαπολιτισμικά μαθήματα;

Κατά την εργασία με τους συναδέλφους στο εξωτερικό έχετε ποτέ απογοητευτεί πως λειτουργούν διαφορετικά από ότι εσείς; Ότι οι προτεραιότητές τους στον χώρο εργασίας είναι μερικές φορές διαφορετική από τις δικές σας; Αυτό φαίνεται να σας στέλνει αντιφατικά μηνύματα και η γλώσσα του σώματος τους προκαλεί συχνά σύγχυση;

Ο ρόλος των Διαπολιτισμικών Μαθημάτων: Αυτές οι διαφορετικές στάσεις και συμπεριφορές εξαρτώνται πολύ συχνά από τον πολιτισμό, τις αξίες , τις παραδοχές και τις αντιλήψεις που καλλιεργούνται νωρίς στη ζωή ενώ εκφράζονται με τον τρόπο που συμπεριφέρονται και αλληλεπιδρούν. Αυτές οι πολιτιστικές επιρροές είναι τόσο βαθιά ριζωμένες ώστε να ενεργούμε σύμφωνα με αυτές μεν ενστικτωδώς δε – σε ό, τι κάνουμε. Από τον τρόπο που στεκόμαστε και μιλάμε, μέχρι τον τρόπο που ασχολούμαστε με τους ανωτέρους , διαχειριζόμαστε τις συγκρούσεις και λαμβάνουμε αποφάσεις. Δεδομένου ότι αυτές οι διαφορές είναι κάτι τόσο βαθύ και διαισθητικό, μπορούν συχνά να οδηγήσου σε σημαντικές παρανοήσεις και των διακοπές στην επικοινωνία. Πουθενά αλλού δεν είναι αυτό πιο επιζήμιο από ό, τι σε έναν διεθνές εργασιακό χώρο, όπου οι παρεξηγήσεις , με βάση τον πολιτισμό , μπορούν να στηρίξουν ή να σπάσουν μια σημαντική επιχειρηματική συμφωνία, μια διεθνή συγχώνευση ή οποιοδήποτε άλλο είδος της διαπολιτισμικής εργασίας.

Τα Διαπολιτισμικά μαθήματα, στοχεύουν στην αύξηση της διαπολιτισμικής ευαισθητοποίησης και επιτρέπουν την αποτελεσματική επικοινωνία ανάμεσα σε όλους τους πολιτισμούς. Σχεδιασμένα σε στενή συνεργασία με εσάς και τον οργανισμό σας, τα Μαθήματα αυτά θα αναπτύξουν την πολιτισμική συνείδησή σας, ενώ σας δίνουν τη δυνατότητα να εργαστείτε πιο αποτελεσματικά με τους ομολόγους σας οι οποίοι προέρχονται από άλλους πολιτισμούς .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *