Μαθήματα Γαλλικών

Μαθήματα Γαλλικών

Γιατί να μάθω Γαλλικά;

Περισσότεροι από 200 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν γαλλικά στις πέντε ηπείρους. Η Γαλλοφωνία, ο διεθνής οργανισμός γαλλόφωνων χωρών, αποτελείται από 68 κράτη- κυβερνήσεις. Τα Γαλλικά είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη ξένη γλώσσα μετά τα Αγγλικά, και η ένατη πιο ευρέως ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο. Τα Γαλλικά είναι επίσης η μόνη γλώσσα που μαζί με την Αγγλική που διδάσκεται σε κάθε χώρα του κόσμου. Η Γαλλία εκμεταλλεύεται το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο των πολιτιστικών ιδρυμάτων, στο οποίο παραδίδονται μαθήματα γαλλικής γλώσσας για περισσότερους από 750.000 μαθητές.

Τα Γαλλικά είναι η γλώσσα για την αγορά εργασίας

Η ικανότητα να μιλά κανείς Γαλλικά και Αγγλικά είναι ένα πλεονέκτημα στη διεθνή αγορά εργασίας. Η γνώση της Γαλλικής ανοίγει τις πόρτες των γαλλικών επιχειρήσεων στην Γαλλία και σε άλλες γαλλόφωνες περιοχές του κόσμου (Καναδάς, Ελβετία, Βέλγιο ,μεγάλο μέρος της Αφρικής). Πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο η γαλλική και νούμερο τρία προορισμός για τις ξένες επενδύσεις η Γαλλία.

Η γλώσσα του πολιτισμού

Τα Γαλλικά είναι η διεθνής γλώσσα της μαγειρικής , της μόδας , του θεάτρου , των εικαστικών τεχνών, του χορού και της αρχιτεκτονικής. Η γνώση της γαλλικής προσφέρει πρόσβαση σε μεγάλα έργα της λογοτεχνίας, καθώς και σε ταινίες και τραγούδια από το γαλλικό πρωτότυπο.

Μια γλώσσα για τα ταξίδια

Η Γαλλία είναι η νούμερο ένα τουριστικός προορισμός και προσελκύει περισσότερους από 70 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως . Μια μικρή γνώση Γαλλικών καθιστά σαφώς πολύ πιο ευχάριστο το να επισκεφθείτε το Παρίσι και όλες τις περιφέρειες της Γαλλίας ( από τα ήπια κλίματα της Cote d’ Azur με τις χιονισμένες κορυφές των Άλπεων μέσω των απόκρημνων ακτών της Βρετανίας ) ενώ προσφέρει γνώσεις στα Γαλλικά, τον πολιτισμό , τη νοοτροπία και τον τρόπο ζωής . Τα Γαλλικά, είναι επίσης χρήσιμα σε πρακτικό επίπεδο όταν ταξιδεύετε στην Αφρική , την Ελβετία, τον Καναδά,το Μονακό , τις Σεϋχέλλες και σε άλλα μέρη .

Μια γλώσσα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Μιλώντας Γαλλικά ανοίγονται ευκαιρίες σπουδών σε διάσημα γαλλικά πανεπιστήμια και σχολές διοίκησης επιχειρήσεων , οι οποίες κατατάσσονται μεταξύ των κορυφαίων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη και τον κόσμο . Οι μαθητές της γαλλικής με ένα καλό επίπεδο είναι επιλέξιμοι για υποτροφίες της γαλλικής κυβέρνησης ώστε να εγγραφούν σε μεταπτυχιακά μαθήματα στη Γαλλία και να αποκτήσουν διεθνώς αναγνωρισμένα γαλλικά πτυχία.

Η άλλη γλώσσα των διεθνών σχέσεων

Τα Γαλλικά είναι τόσο μια γλώσσα εργασίας όσο και μια επίσημη γλώσσα των Ηνωμένων Εθνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της UNESCO, του ΝΑΤΟ, της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής , του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και των διεθνών δικαστηρίων. Τα Γαλλικά είναι η γλώσσα τριών πόλεων όπου εδρεύουν ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα: Στρασβούργο, Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο .

Μια γλώσσα που ανοίγει τον κόσμο

Μετά από Αγγλικά και Γερμανικά , τα Γαλλικά είναι η τρίτη σε χρήση γλώσσα στο Διαδίκτυο , πριν από την Ισπανική . Η ικανότητα να καταλαβαίνει κανείς Γαλλικά προσφέρει μια εναλλακτική άποψη του κόσμου μέσα από την επικοινωνία με Γάλλους ομιλητές από όλες τις ηπείρους αλλά και την πρόσβαση σε ειδήσεις από τα κορυφαία διεθνή μέσα ενημέρωσης γαλλικής γλώσσας (TV5 , France 24 και το Radio France Internationale) .

Μια γλώσσα που είναι διασκέδαση για να την μάθει κανείς

Τα Γαλλικά είναι μια εύκολη γλώσσα για να μάθει κανείς. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για την αγορά που κάνουν την εκμάθηση της Γαλλικής ευχάριστη για τα παιδιά και τους ενήλικες . Δεν χρειάζεται κανείς πολύ χρόνο για να φθάσει σε ένα επίπεδο όπου θα μπορεί να επικοινωνήσει στα Γαλλικά .

Μια γλώσσα χρήσιμη για την εκμάθηση άλλων γλωσσών

Τα Γαλλικά είναι μια καλή βάση για την εκμάθηση άλλων γλωσσών, ιδιαίτερα για λατινογενείς γλώσσες (Ισπανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ρουμάνικα) , καθώς και Αγγλικά αφού από το 50% του τρέχοντος αγγλικού λεξιλογίου προέρχεται από τη Γαλλική .

Η γλώσσα της αγάπης και της λογικής

Η εκμάθηση της Γαλλικής είναι η χαρά της μάθησης σε μια όμορφη, πλούσια, μελωδική γλώσσα, που συχνά αποκαλείται η γλώσσα της αγάπης. Τα Γαλλικά είναι επίσης μια αναλυτική γλώσσα που δομεί τις σκέψεις και αναπτύσσει την κριτική σκέψη, πολύτιμη ικανότητα για τις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *