Μαθήματα Γερμανικών

Μαθήματα Γερμανικών

Ίσως θέλετε να επικοινωνείτε με συγγενείς σας, ίσως σκοπεύετε να ταξιδέψετε στη Γερμανία για καλοκαιρινές διακοπές ή ετοιμάζεστε για σπουδές σε γερμανόφωνη χώρα. Ίσως πάλι θέλετε να συμμετάσχετε σε πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών ή ενδεχομένως απλά σας αρέσει η προφορά των Γερμανικών.

Εμείς θα σας πούμε άλλους 6 λόγους για τους οποίους είναι πολύ χρήσιμα τα Γερμανικά στις μέρες μας:

1. Τα Γερμανικά είναι η πιο διαδεδομένη γλώσσα στην Ευρώπη.

Πολλοί λαοί της Ευρώπης έχουν τα Γερμανικά ως μητρική τους γλώσσα. Όχι μόνο τα 83 εκατομμύρια που ζουν στη Γερμανία ,στην Αυστρία, στην Ελβετία, στο Λουξεμβούργο, στο Λιχτενστάιν, στο Βέλγιο, την Ολλανδία, στη Δανία, στην Ανατολική Γαλλία, στην Πολωνία, στην Τσεχία, στη Ρωσία και στη Ρουμανία μιλούν τα Γερμανικά.

Γνωρίζοντας Γερμανικά μπορείς να επικοινωνήσεις με 120 εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο που τα έχουν ως μητρική τους γλώσσα και όλους εκείνους που τα μιλούν ως δεύτερη γλώσσα. Τα Γερμανικά είναι η 3η πιο διαδεδομένη ξένη γλώσσα που διδάσκεται παγκοσμίως και η δεύτερη σε Ευρώπη και Ιαπωνία μετά τα Αγγλικά.

2. Η Γερμανία είναι η 3η ισχυρότερη οικονομία και η 1η εξαγωγική στον κόσμο.

Η Γερμανία είναι η 3η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως και η ισχυρότερη στην Ευρώπη. Το 2007 για πέμπτη συνεχή χρονιά οι Γερμανοί ήταν πρωταθλητές των εξαγωγών με 940 δις. Αμερικανικά δολάρια ξεπέρασαν ακόμη και τους Αμερικανούς. Αυτοκινητοβιομηχανίες, βιομηχανικά υλικά, φαρμακοβιομηχανίες είναι η κινητήριος δύναμη της γερμανικής οικονομίας.

Μην ξεχνάτε ακόμη ότι η γερμανόφωνη Ελβετία έχει από τα υψηλότερα ποσοστά ευημερίας παγκοσμίως.

3. Η γνώση των Γερμανικών ανοίγει επαγγελματικές ευκαιρίες.

Πολυεθνικές εταιρίες σε όλη την Ε.Ε. όπως BMW, Daimler, Siemens, Lufthansa, SAP, Bosch, Infineon, BASF και πολλές άλλες χρειάζονται διεθνείς συνεργάτες.

Και στις ΗΠΑ δίνονται πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες σε γερμανομαθείς οι οποίοι θεωρούνται ιδιαίτερα χρήσιμοι και ικανοί.

4. Οι Γερμανοί είναι καινοτόμοι.

Από το τυπογραφείο του Γουτεμβέργιου στην ανακάλυψη των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων από τον Hertz, από την ανάπτυξη της χημειοθεραπείας από τον Ehrlich με τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, στη δημιουργία από τον Βραδεμβούργο της ψηφιακή μορφή μουσικής MP3 , σε όλη την ιστορία τους οι Γερμανοί έχουν αποδειχθεί ξανά και ξανά μεγάλοι καινοτόμοι. Η τάση αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα. 4 από τις 10 πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο βρίσκονται στη Γερμανία και με ένα ποσοστό της τάξης του 12,7 % των αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας στον κόσμο, η χώρα κατατάσσεται 3η στον κόσμο. Κατά συνέπεια , 200.000 επιχειρήσεις εισάγουν νέα προϊόντα στην αγορά κάθε χρόνο .

Ως έθνος που ασχολείται με την έρευνα και την ανάπτυξη , οι Γερμανοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των νέων τεχνολογιών. Η Γερμανία εξάγει περισσότερα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας από οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός από τις ΗΠΑ και πάνω από 600 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αιχμής της βιοτεχνολογίας. 115 από αυτές βρίσκονται στο Μόναχο. Η ανατολική γερμανική πόλη της Δρέσδης έχει γίνει μικροτσίπ κέντρο της Ευρώπης με περισσότερες από 765 εταιρείες ημιαγωγών .

Δεδομένης της δέσμευσης των Γερμανών με την καινοτομία , δεν είναι ίσως έκπληξη το γεγονός ότι τα δύο τρίτα από τους κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις του εμπορίου στον κόσμο λαμβάνουν χώρα στη Γερμανία όπως η CeBIT , η μεγαλύτερη στον κόσμο εμπορική έκθεση για την τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνιών , και το IFA για δίκαιο εμπόριο ηλεκτρονικών ειδών.

5. Οι Γερμανοί είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές τουριστικών υπηρεσιών στον κόσμο.

Ενώ οι Γερμανοί εργαζόμενοι είναι ιδιαίτερα παραγωγικοί , είναι σαφές ότι ξέρουν και πώς να διασκεδάζουν. Με άφθονο διαθέσιμο εισόδημα και κατά μέσο όρο 6 εβδομάδες διακοπές το χρόνο, οι Γερμανοί έχουν το χρόνο και τα μέσα για να ταξιδέψουν και… το κάνουν ! Εάν είστε ένας ταξιδιώτης του κόσμου , είναι σίγουρο ότι θα συναντήσετε Γερμανούς όπου κι αν πάτε. Το 2007 , ξόδεψαν ένα ποσό ρεκόρ €91 δισεκατομμυρίων για τα διεθνή ταξίδια. Χρόνο με το χρόνο, οι κάτοικοι της Γερμανίας δαπανούν περισσότερα χρήματα για τα ταξίδια στο εξωτερικό σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Οι Γερμανοί αγαπούν ιδιαίτερα τα ταξίδια σε ζεστά μεσογειακά κλίματα όπως στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Τουρκία και στην Ελλάδα.

6. Η ισχυρή γερμανική παρουσία στο Internet.

Λαμβάνοντας υπόψη του γεγονότος ότι είναι εξαιρετικά καινοτόμοι οι Γερμανοί, δεν είναι καθόλου περίεργο που διατηρούν δεσπόζουσα παρουσία στο Διαδίκτυο. Με 8 εκατομμύρια domains στο Διαδίκτυο, top-leveldomain της χώρας της Γερμανίας «.De» είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη επέκταση μετά το «.Com»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *